Om mig

Djurhomeopati

Klassisk djurhomeopat sedan 2006, utbildad på Arcanum, Skandinaviska Institutet för Integrerad Medicin.


Vägen till homeopatin var krokig, men startade när jag väl insett att jag på heltid måste ägna mig åt det jag egentligen brinner för, nämligen djuren. Men vad jag inte hade funderat lika mycket på var alla hussar och mattar som ju alltid finns med i sammanhanget. Så efter några år breddades vägen och ledde vidare in på homeapati även för människor. Avslutade 2016 även en treårig inernationell fortutbildning på Dynamis, The school of Advanced Homeopathic Studies och  Jeremy Sherr. Och den homeopatiska filosofin är så spännande och utvecklande att jag ständigt och jämt dras till nya fortbildningar och seminarier.


Bowenteknik

Bowenterapeut för människor sedan 2008, utbildad på ECBS,  European Collage of Bowen Studies

.

Jag behandlar både människor och djur, främst hundar, och ofta med dess ägare i kombination. Eftersom behandlingen är baserad på inlagda korta pauser går det fint att växelvis behandla hund respektive människa.


Bowen och homeopati går väldigt fint hand i hand eftersom båda sätten att behandla syftar till att hjälpa kroppen att själv ta hand om de obalanser som behöver rättas till. Kroppen är en vis organism, men kan behöva lite hjälp på vägen ibland och då är dessa mjuka men effektiva behandlingsformer värdefulla.


Vägen till Bowen gick via en engelsk terapeut som för många år sedan visade mig några filmer på hundpatienter hon haft, bl.a. en Irländsk varghund som knappt kunde gå p.g.a. smärta i ryggen. Efter bara en Bowenbehandling gick han nästan normalt igen. Strax efter att jag först hörde talas om Bowen startade en utbildning i Skåne och då satte jag mig i skolbänken igen för att själv bli Bownterapeut. Och nu med egna erfarenheter förstår jag ju att filmerna som var mitt första intryck inte var överdrivna, metoden är effektiv!


Hundägarsupport

Internationell hundtränare- och problemhundskonsult sedan 2003, utbildad hos Turid Ruugas i Norge.


Men det började med Ajax, en Bouvier des Flanders, och Svenska Brukshundklubben på 90-talet med traditionella kurser, instruktörsutbildningar och eget kurshållande. Men vi fick stora problem, min hund och jag. Delvis beroende på den tidens pedagogik, men framför allt på grund av mig själv och mina egna begränsningar såklart. Han betedde sig aggreessivt mot andra hundar och bet små barn när han fick chansen. Även vuxna kunde ibland få sig ett bett i hälsenan. Och till en början stod jag rådlös. Sökandet efter förståelse, lösningar och nya kunskaper ledde mig genom många föreläsningar, kurser och utbildningar genom åren och när Ajax dog vid 14 års ålder var han nog den som bidragit till de största förändringarna i mitt liv. En av mina utmaningar idag är därför att försöka bistå vid återskapandet av harmoni när problem har uppstått i relationen människa - hund eller hundar emellan.


Hundar har en självklar plats i mitt liv idag vilket nog skulle kännas tomt utan dom. Just nu delar jag hem med tre hundar, en Berger Picard, en Chihuahua-blandning och en Bishon Havannais.


Utbildningen i Norge ledde till att jag ansökte om medlemsskap i  PDTE (Pet Dog Trainers of Europe) en internationell hundtränarorganisation, vars syfte är att sprida en större förståelse för hunden, deras behov och sättet de kommunicerar på. Man vill också skapa större intresse för aktiviteter som bygger på hundens egna intressen och förmågor. Dessa utesluter påförd stress och straff i alla former.


Obs! PDTE har många medlemmar i hela världen nu, men fortfarande väldigt få i Sverige. Så du som jobbar med hund och vill ha möjlighet till ett nätverk med hundälskande människor med kompetens inom många områden; hundtränare, veterinärer, forskare, terapeuter etc.-  gå gärna in på deras hemsida och läs mer. Det vore väldigt roligt om vi blev fler i Sverige, så ansök om medlemsskap om du gillar organisationens filosofi och vill ha den möjligheten till vidareutveckling och fortbildning som erbjuds. Du kan också gå med som stödmedlem även om du inte arbetar med hund och på så vis ta del av det organisationen erbjuder. Här kan du läsa mer om deras "code of ethics".

Annika Petrén